Stefanie Meersmans

Stefanie werkt woensdagnamiddag en avond

Stefanie werkt bij Praktijk Bamboo als klinisch orthopedagoog en integratief psychotherapeut. Daarnaast werkt ze ook nog als consulent voor de sociale dienst bij de Jeugdrechtbank in Antwerpen. Hier begeleidt ze kinderen en jongeren die om verschillende redenen onder toezicht staan bij de Jeugdrechter en probeert ze hen samen met hun netwerk en/of andere hulpverleners op een veilige en liefdevolle manier te laten opgroeien. 

Ze liep tijdens haar opleiding stage in een leefgroep voor meisjes binnen bijzondere jeugdzorg en begon ook in deze sector te werken. Ze werkte een hele tijd binnen een oriëntatiecentrum in de Brusselse rand en maakte een korte zijsprong naar de HR-wereld. Ze merkte echter al snel dat haar hart ligt bij het werken met kinderen, jongeren en hun gezin dus volgde ze nog een vierjarige therapeutische opleiding waarbij de focus lag op deze doelgroep en thema’s zoals hechting, de taal van kinderen, emoties van kinderen, afgestemd opvoeden, … 

Als moeder van drie jonge zonen is er steeds leven in de brouwerij maar toch is thuis zijn met haar gezin één van de grootste deugden in het leven voor Stefanie. Ze trekken er ook graag samen op uit of ravotten maar ook voor gezellig samenzijn met vrienden is ze altijd te vinden!

Stefanie werkt met kinderen en jongeren en hun gezin.

Opleidingen

  • 2004-2009: Master Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek (KUL)
  • 2013-2017: Postgraduaat in de Integratieve Psychotherapie voor kinderen en jongeren (UA)
  • Korte opleidingen:
    • 2010: Praten met kinderen: spelen, spreken en doen (Interactie Academie)
    • 2023: Complexe scheiding (Vanessa Maes)
    • studiedagen rond intrafamiliaal geweld, trauma, … 

Tarief

Individueel gesprek (50 min)€ 65
Gezinsgesprek (60-90 min)€ 75