Annelies Huybrechts

Annelies werkt op maandag (overdag+ avond), woensdag en vrijdag namiddag en avond

Annelies werkt in onze praktijk als psycholoog-psychotherapeut met kinderen en jongeren, en dit op maandagen en woensdagen. Daarnaast werkt ze in de praktijk De Medische Hoek te Hombeek op vrijdagen. Ze is daarnaast freelance trainer voor een opleidingsinstituut in Antwerpen en ze begeleidt af en toe klasgesprekken op scholen.

Annelies studeerde psychologie aan de KULeuven en volgde daarna een systeemtheoretische psychotherapie opleiding aan de Interactie-Academie te Berchem. Na die opleiding startte ze er als freelance trainer en sindsdien geeft ze workshops en trainingen rondom cultuur- en traumasensitieve hulpverlening en geweldloos verzet.

Ze werkte een tiental jaar in Brussel voor Minor-Ndako met kinderen en jongeren vanuit de hele wereld. Daarna werkte ze twee jaar als teampsycholoog voor vzw Ter Elst en nog een jaar voor Willekom.

Naar een psycholoog gaan en je zorgen delen met iemand die je niet kent is voor vele kinderen en jongeren en hun ouders een grote spannende stap. Annelies creëert een plek waar kinderen, jongeren en hun ouders of zorgfiguren zich welkom en op hun gemak kunnen voelen. Ze kunnen zelf vele keuzes maken in de manier waarop samengewerkt wordt en waarover en met wie gesproken kan worden. Op die manier geven kinderen en jongeren zelf vorm aan hun eigen stem en veranderingsproces. Annelies werkt op maat, creatief en ‘out of the box’.

Ze heeft ervaring met lichtere zorgen binnen kortdurende trajecten en met zeer complexe problematieken die langere ondersteuning en samenwerking met andere professionals vragen. Wanneer kinderen of jongeren niet op gesprek willen komen kan er hulpverlening opstarten via oudergesprekken.

Naast individuele en oudergesprekken biedt Annelies ook gezinsgesprekken en groepsgesprekken.

Opleidingen

Licentiaat Klinische Psychologie, KULeuven, 1996-2002

Systeemtheoretische Psychotherapie, Interactie-Academie, 2004-2008

Basistraining in Geweldloos verzet, Universiteit Psychologie Tel Aviv

Verdieping in Geweldloos verzet, BIGV Brussel

Specialisatie in Geweldloos verzet, Interactie-Academie

Tarief

Individueel of gezinsgesprek (50 – 60 min)€ 75