Maarten Vertongen

Maarten werkt op dinsdagavond

Online agenda

In 2009 studeerde Maarten af als maatschappelijk werker. Sindsdien is Maarten 12 jaar werkzaam binnen de sociale sector. Momenteel is hij aan de slag bij CAW (Centrum Algemeen welzijn) waar hij voornamelijk hulpverleners coachte binnen inter-en supervisie. Binnen het CAW kan je hem ook vinden in het inloopcentrum.

Maarten is gepassioneerd door gamen en heeft doorheen de jaren van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij zet zijn passie graag in als tool in begeleidingen. Maarten is zelf vertrouwd met de valkuilen en uitdagingen dat deze hobby met zich meebrengen. Dit heeft ook geleid dat hij graag zijn verhaal deelt als spreker als het gaat over problematisch gamen  (oa in Reboot, Huis van het kind,…). Hij gaat graag aan de slag met ouders en jongeren waarbij het het gamen als een belemmering aanvoelt in het dagelijkse leven.  Dit kan via fysieke contacten, online of via wandelgesprekken. 

Tijdens gesprekken werkt Maarten intuïtief en wordt er vertrokken vanuit het verhaal van de cliënt. Samen wordt dit verhaal en de vraag zo helder mogelijk gemaakt. Via tools en opdrachten die op dat moment passend zijn, gaan jullie samen aan de slag.

Opleidingen en werkervaring: 

2005 – 2008: Bachelor sociaal agogisch werk – Ehsal Brussel 

2008 – 2017: OCMW Grimbergen

2017 – 2021: CAW Halle Vilvoorde (supervisie functie 2018-2021) 

2017 – 2021: Verschillende kortdurende opleidingen (Inleiding tot bemiddeling, werken rond partnergeweld, contextuele hulpverlening,…)

2021 – 2022: DMT opleiding – Dynamisch Meditatieve Therapie